top of page

Co nosím v batohu?

Aktualizováno: 5. 2. 2020

Často přemýšlím, čím začít tenhle blog. Přes všechno zatím vyhrává ukázka toho všeho, co si nosím na focení. Přeci jen je to mojí součástí při každém focení. Moc toho Teda není, ale aspoň nemám dilema, co si vybrat :D S tím co momentálně mám, jsem maximálně spokojen. Vše splňuje to, co od toho očekávám.


Sigma 24mm f/1,4 DG HSM Art
Sigma 24mm f/1,4 DG HSM Art

Sigma 24mm f/1,4 DG HSM Art


Tenhle širokáč jsem si pořídil, protože se zdál univerzální. A taky, že je. Můžu s tím fotit peckový prostorový portréty, celý svatby, maturáky, přírodu a taky hvězdnou oblohu! :) S tímhle samotným sklem si vystačím úplně všude!

S bezzrcadlovkou Canonem RP ostří a spolupracuje perfektně. 95% fotek, které ode mě vidíte, fotila právě tahle Sigma ART.




Canon EF 85mm f/1,8
Canon EF 85mm f/1,8

Canon EF 85mm f/1,8


Postupem času jsem začínal mít roupy z toho, jak všechno vidím široce a měl jsem potřebu občas změnit ohnisko, tak jsem si pořídil tohle delší sklo. Určitě se hodí.


A zase - s bezzrcadlovkou všechno perfektní, s Canonem 5D už je ostření horší, ale to je foťákem.




Canon EOS RP
Canon EOS RP

Canon EOS RP

(update -> už mám dva)

Focení začalo přibývat a s velkou silou přichází i velká zodpovědnost (ano, je to ze Spidermana), tak jsem si pořídil záložní tělo, které nakonec to staré tak předčilo, že chudák 5D jen leží v koutě.


Expozici a všechno ostatní vidím přímo v hledáčku, objektivy najednou zničehonic ostří bez chybičky, perfektně ostří i kontinuálně, a to i na obličej (už nemusím ostřit jen na střed a překomponovávat, i když už jsem na to byl expert :))), zvládne o hodně vyšší ISO! A ten výklopný, otočný display je libovej! Ikdyž to nevypadá profi, tak přes něj často fotím, třeba když potřebuji vyfotit něco z výšky, nebo z nížky. :D

Drží se naprd, naštěstí jsem RPčko pořídil i s GRIPem a tak se chybička v ergonomii vyřešila. Měl jsem problém s vydrží baterky - battery grip zatím vyrábí jen jeden výrobce, i přes nejistotu, co mi přijde, jsem po něm hned sáhl - z Amazonu mi přišel hned třetí den. S tímto battery GRIPem se drží o něco hůř, ale můžu cvakat i vertikálně a baterky v těle můžu mít 2(vyměňovat můžu za chodu). Jo a vypadám s tim víc profi :)):D


Canon 5D Mark II
Canon 5D Mark II

Canon 5D Mark II



Můj první fullframe jsem pořídil z druhé ruky při 100.000 cvaků, teď jich bude tak 130.000 :)) a myslím, že se půl milionu dožije. Jeho výhoda je snad jen, že má velkej čip, ale miluju ho.


Kdyby se RPčku něco stalo, vůbec bych se nebál 5D vytáhnout z batohu, věřím mu z celého svého srdce.





Yongnuo blesky


blesk na akcích vytahuju jen při hodně špatném světle, abych ho mohl do domodelovat třeba odrazem o zeď. Pro jistotu jsem si ale pořídil i blesk s HSS, a občas se hodil.


Mám Yongnuo YN568EX II a YN560 III. Není na co si stěžovat :))



Lowepro Photo Hatchback 22L AW
Lowepro Photo Hatchback 22L AW

Lowepro Photo Hatchback 22L AW


batoh od Alpine už mám pár let a jsem maximálně spokojenej. Nacpu do něj vše co mám, včetně stativu, notebooku a dvou těl. Nový ještě dlouho plánovat nebudu :))


Koukám, že se stále vyrábí, akorát už není tak pěknej. :(






Doufám, že se tahle trošku jiná recenze někomu hodila a těším se na příště! :)


Mějte se hezky, Tom.

226 zobrazení0 komentářů
bottom of page